Je banden laten vullen met foam vulling is hét alternatief voor luchtbanden. De foam vulling combineert de rij eigenschappen van luchtbanden met de operationele betrouwbaarheid van rubber banden.

Recamax vult de banden met Polyfill. Deze “foam vulling” heeft de sterkte van kunststof en de elasticiteit van rubber. Polyfill is geschikt voor alle soorten luchtbanden. Bij Recamax kunt u zowel bestaande luchtbanden laten vol schuimen, maar ook nieuwe banden.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden en prijzen van deze schuimvulling? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers beantwoorden al uw vragen en helpen u graag verder.

Wat zijn de voordelen van Polyfill?

Polyfill is ontwikkeld door Recamax zelf. Het is een gepatenteerd polyurethaan elastomeer materiaal. Dit materiaal kan in verschillende samenstellingen worden toegepast.

Hieronder vindt u alle voordelen op een rijtje:

  • Qua rijcomfort is er geen verandering ten opzichte van luchtbanden;
  • U ondervindt geen last van schokken of trillen;
  • Het werkt veilig en stabiel, onder alle omstandigheden;
  • Polyfill is bestand tegen alle vormen van in rijdingen, waaronder kogelbestendigheid;
  • De band heeft altijd de juiste spanning, doordat de elasticiteit en vuldruk per type band wordt ingesteld.


Hoe werkt het?

Wanneer u luchtbanden wilt laten vullen met Recamax Polyfill, kunt u de band/wiel combinaties in onze werkplaats in Moerdijk langsbrengen.

Allereerst zullen wij deze controleren op eventuele schade en verontreiniging aan de binnenzijde. Daarnaast zullen wij met u in gesprek gaan, om aan de hand van het gebruiksdoel het type vul materiaal en de vul druk vast te stellen. De band wordt na controle veilig gepositioneerd en aangesloten op de vul pomp. Vervolgens wordt het Polyfill geïnjecteerd.

De vloeibare massa zal vervolgens in onze werkplaats binnen 24 uur uitharden tot de gewenste elasticiteit en sterkte.

Contact opnemen over Foam vulling

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers beantwoorden al u vragen en kijken samen met u naar de mogelijkheden.