Polyfill banden vulling van Recamax is dé oplossing om de operationele betrouwbaarheid van uw (grondverzet)banden te vergroten. Daarmee verhoogt u de duurzaamheid van de banden, en de kosten per draaiuur. Polyfill is een gepatenteerde schuimvulling, waarmee wij uw luchtbanden kunnen injecteren. Het materiaal is geschikt voor alle banden die worden gebruikt in de haven, industrie en wegenbouw. Hierdoor is het bestand tegen alle vormen van inrijdingen, en daarmee de oplossing voor 100% operationele betrouwbaarheid.

Kies voor Recamax Polyfill banden vulling

Recamax adviseert u graag over de mogelijkheden van Polyfill bandenvulling. Afhankelijk van het type band, kan het polyurethaan elastomeer materiaal in verschillende samenstellingen worden toegepast. Dit kan variëren van zeer elastisch tot vast. Het geïnjecteerde foam vervormt te allen tijde optimaal met met de constructie van de band. Hieronder vindt u alle voordelen van Polyfill bandenvulling op een rijtje:

  • Geen last van schokken of trillen, wat u vaak ziet bij massieve en vol rubberen banden.

  • Altijd de juiste spanning, doordat de elasticiteit en vul druk per type band worden ingesteld.

  • Veilig en stabiel werken, onder alle omstandigheden.

  • Bestand tegen alle vormen van inrijdingen, waaronder kogel bestendigheid.

  • Het rij comfort is gelijk aan dat van luchtbanden.

Recamax Polyfill: Hoe werkt het?

Wanneer u luchtbanden wilt laten vullen met Recamax Polyfill, kunt u terecht in de Recamax werkplaats. Allereerst zullen wij de banden controleren op eventuele schade en verontreiniging aan de binnen zijde. Daarna gaan wij even met u in gesprek, om aan de hand van het gebruiksdoel het type vulmateriaal en de -druk vast te stellen. De band wordt na controle veilig gepositioneerd en aangesloten op de vul pomp. Vervolgens wordt het Polyfill materiaal geïnjecteerd via het loopvlak, het zijvlak of het ventiel. Het materiaal is in eerste instantie vloeibaar, en zal vervolgens in een geconditioneerde ruimte uit harden tot de gewenste elasticiteit en sterkte, binnen 24 uur.

Heeft u vragen over onze producten, of wilt u grondverzetbanden laten vullen met Polyfill? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of maak een afspraak via de contactgegevens op onze website.