Foambanden zijn hét alternatief voor luchtbanden. Ze combineren de rijeigenschappen van luchtbanden met de operationele betrouwbaarheid van vol rubber banden. Recamax vult de banden met een gepatenteerd polyurethan elastomeer genaamd Polyfill. Deze zogenaamde “schuimvulling” heeft de sterkte van kunststof, en de elasticiteit van rubber. Polyfill is geschikt voor alle soorten luchtbanden, voornamelijk voor gebruik in de haven, industrie, wegenbouw en grondverzet. Bij Recamax kunt u uw bestaande luchtbanden laten vol schuimen, maar ook nieuwe banden vol laten schuimen is mogelijk. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden!

Recamax Polyfill: Dé oplossing voor foambanden

Polyfill is het gepatenteerde polyurethaan elastomeer materiaal, ontwikkeld door Recamax zelf. Afhankelijk van het type band, kan het materiaal in verschillende samenstellingen worden toegepast. Dit kan variëren van zeer elastisch tot vast. Het geïnjecteerde foam vervormt ten alle tijde optimaal met de constructie van de band mee. Hieronder vindt u alle voordelen van Polyfill bandenvulling op een rijtje:

  • Het rijcomfort is gelijk aan dat van luchtbanden.

  • Geen last van schokken of trillen, wat u vaak ziet bij massieve en vol rubberen banden.

  • Veilig en stabiel werken, onder alle omstandigheden.

  • Bestand tegen alle vormen van in rijdingen, waaronder kogelbestendigheid.

  • Altijd de juiste spanning, doordat de elasticiteit en vuldruk per type band worden ingesteld.

Recamax Polyfill: Hoe werkt het?

Wanneer u uw luchtbanden wilt laten vullen met Recamax Polyfill, kunt u de band/wiel combinaties in onze werkplaats langs brengen. Allereerst zullen wij deze controleren op eventuele schade en verontreiniging aan de binnenzijde. Daarna gaan wij met u in gesprek, om aan de hand van het gebruiksdoel het type vul materiaal en de vul druk vast te stellen. De band wordt na controle veilig gepositioneerd en aangesloten op de vul pomp. Vervolgens wordt het Polyfill geïnjecteerd via het ventiel, het loopvlak of het zijvlak. De vloeibare massa zal vervolgens in een geconditioneerde ruimte binnen 24 uur uitharden tot de gewenste elasticiteit en sterkte.

Heeft u nog vragen over onze producten, of wilt u grondverzet banden laten vullen met Polyfill? Neem dan vrijblijvend contact op met Recamax of maak een afspraak via de contact gegevens op de website.