Polyfill banden zijn hét alternatief voor luchtbanden. Ze combineren rijeigenschappen van luchtbanden met de operationele betrouwbaar van volrubber banden. Polyfill banden zijn gevuld met een polyurethaan elastomeer. Deze z.g. “schuimvulling” heeft de sterkte van kunststof en de elasticiteit van rubber.  Polyfill is geschikt voor alle afmetingen en soorten luchtbanden (m.u.v. snelverkeer). Recamax Polyfill banden zijn bestand tegen alle soorten inrijdingen. U kunt uw bestaande banden laten volschuimen, ook ook voor nieuwe banden bent u bij ons aan het juiste adres.  Wij informeren u graag over de mogelijkheden van met Polyfill gevulde banden.

Polyfill banden voor uw machines en werktuigen

Polyfill is een gepatenteerd schuimachtig materiaal dat wij gebruiken om banden mee op te vullen. Met name machines en werktuigen op luchtbanden zijn gevoelig voor stilstand door lekke banden. De stilstand kost vaak meer dan de reparatie of vervanging van de luchtband. Polyfill banden zijn “bullet proof”, en bestand tegen alle vormen van inrijdingen. Tegelijkertijd blijft het rijcomfort gelijk aan dat van luchtbanden. Laat u door Recamax adviseren voor een passende oplossing voor uw bedrijfsomstandigheden.

Hoe werkt het?

Wanneer u uw luchtbanden wilt laten vullen met Polyfill, kunt u de band/wiel combinaties in onze Recamax werkplaats langsbrengen. Allereerst zullen wij deze controleren op eventuele schade en innerlijke verontreiniging. Daarna gaan wij met u in gesprek, om aan de hand van het gebruiksdoel het type vulmateriaal en de vuldruk vast te stellen. De band wordt na controle veilig gepositioneerd en aangesloten op de vul pomp. Vervolgens wordt het Polyfill geïnjecteerd via het ventiel, het zijvlak of het loopvlak. De vloeibare massa zal in een geconditioneerde ruimte binnen 24 uur uitharden tot de gewenste sterke en elasticiteit.

Heeft u nog vragen over onze werkwijze, of wilt u uw grondverzet banden laten vullen met Polyfill? Neem vrijblijvend contact op met Recamax,of maak een afspraak via de contactgegevens op de website.