Heeft u machines met grondverzetbanden? Dan kunt u deze bij Recamax laten opvullen met Polyfill. Polyfill verlengt namelijk de levensduur van uw kwetsbare luchtbanden. Banden die gevuld zijn met dit schuimachtig materiaal, zijn bestand tegen alle soorten inrijdingen, waaronder kogels. Hierdoor wordt de veiligheid en operationele betrouwbaarheid voor 100% gewaarborgd. Recamax informeert u graag over de uiteenlopende mogelijkheden van Polyfill bandenvulling.

Recamax Polyfill kopen voor uw banden

Polyfill is een polyurethaan elastomeer. Het is een gepatenteerd materiaal, dat de sterkte van kunststof combineert met de elasticiteit van rubber. Wanneer u de banden van uw machines vult met dit materiaal, wordt de operationele betrouwbaarheid 100% gewaarborgd. Dit in tegenstelling tot met lucht gevulde banden, die onder zware omstandigheden lek kunnen gaan. De Polyfill banden zijn bestand tegen alle inrijdingen, waaronder zelfs kogels. Hieronder vindt u alle voordelen van met Polyfill gevulde banden op een rijtje:

  • Altijd de juiste spanning, doordat de elasticiteit en vuldruk per type band worden ingesteld.

  • Veilig en stabiel werken, onder alle omstandigheden.

  • Bestand tegen alle vormen van inrijdingen, waaronder kogelbestendigheid.

  • Het rijcomfort is gelijk aan dat van luchtbanden.

  • Geen last van schokken of trillen, wat u vaak ziet bij massieve en volrubberen banden.

Polyfill bandenvulling: Hoe werkt het?

Wanneer u uw luchtbanden wilt laten vullen met Polyfill, kunt u de band/wiel combinaties in onze Recamax werkplaats langsbrengen. Allereerst zullen wij deze controleren op eventuele schade en innerlijke verontreiniging. Daarna gaan wij met u in gesprek, om aan de hand van het gebruiksdoel het type vulmateriaal en de vuldruk vast te stellen. De band wordt na controle veilig gepositioneerd en aangesloten op de vul pomp. Vervolgens wordt het Polyfill geïnjecteerd via het ventiel, het zijvlak of het loopvlak. De vloeibare massa zal in een geconditioneerde ruimte binnen 24 uur uitharden tot de gewenste sterkte en elasticiteit.

Heeft u nog vragen over onze werkwijze, of wilt u uw grondverzet banden laten vullen met Polyfill? Neem vrijblijvend contact op met Recamax, of maak een afspraak via de contactgegevens op de website.