Waarom een verreiker band aanschaffen met Polyfill?

Polyfill is een gepatenteerd schuimachtig materiaal, dat wij gebruiken om banden op te vullen. Naast dat de band bestand is tegen scherpe objecten en ruwe terreinen zijn er meer voordelen aan deze banden. Zo hebben de banden een uitstekende schokdemping, waardoor u geen last heeft van solid shock (hier heeft u last van bij solid tyres) en geen “pneumatic bounce” (De hinderlijke vering die u ondervindt bij luchtbanden). Dit maakt dat de banden de veiligheid tijdens het werk verhogen, minder lichamelijke belasting geven voor de bestuurder en de machine meer stabiliteit geven. Ook zijn de banden milieuvriendelijk. 

Voornamelijk als het gaat om grotere machines zoals verreikers, is het belangrijk dat de banden niet alleen van goede kwaliteit zijn, maar ook tegen alle mogelijke uitdagingen bestand zijn. Vaak worden in deze branche met lucht gevulde banden gebruikt. Deze hebben weliswaar een goede schokdemping, maar kunnen op zeer ruwe terreinen nog altijd lek gaan.

Wanneer u kiest voor een heftruck band met Polyfill staan onze specialisten voor u klaar! U kunt ervoor kiezen om nieuwe met Polyfill gevulde ex-OEM banden aan te schaffen. Maar het is ook mogelijk om bij uw bestaande banden de lucht te vervangen met ons gepatenteerd Polyfill materiaal. Dit is toepasbar in alle luchtbanden.